» » RENFIELD

RENFIELD

RENFIELD - U KINIMA OD 13.4.2023.

RENFIELD
  • Uloge: Nicolas Cage, Nicholas Hoult Awkwafina, Ben Schwartz, Shohreh Aghdashloo
  • Režija: Chris McKay
  • Scenarij: Ryan Ridley
  • Producenti: David Alpert, Brian Furst
  • Žanr: Horor komedija
  • Distribucija: Universal Film

Početkom 20. stoljeća transilvanijski vampir grof Drakula upoznaje engleskog odvjetnika R. M. Renfielda. Renfield se nada da će posredovati u dogovoru za neko zemljište, a nakon što se pokazao kao koristan pomoćnik, na kraju je postao Drakulin pomoćnik, što mu je omogućilo da bude besmrtan i da dobije super snagu i brzinu kada konzumira bube.

Devedeset godina kasnije, Renfield se umorio i iscrpio od dovođenja žrtava Drakuli, kao i od potonjeg zlostavljanja. Nedavno su imali bliski razgovor s nekim lovcima na vampire koji su zamalo ubili grofa, pa se dvojac seli u New Orleans kako bi se oporavio. Ondje Renfield otkriva grupu za samopomoć u 12 koraka za ljude u suovisnim vezama i planira loviti nasilne ljubavnike iz grupe kako bi ih mogao ubiti i dati ih Drakuli da se njima gosti bez grižnje savjesti. Slijedeći jednog od njih do skladišta s ukradenom drogom, Renfield se suočava s nekoliko kriminalaca prije nego što ih sve napadne ubojica kojeg je unajmila rivalska kriminalna obitelj Lobo.

Nakon što je ubio ubojicu, Renfield neuspješno pokušava uloviti čovjeka koji ga je unajmio, Teddyja Loba, koji se u žurbi odveze, a oslabljeni Renfield odvuče leševe natrag u Drakulinu jazbinu u podrumu oronule bolnice Charity. Teddy naleti na punkt za otriježnjenje koji vodi Rebecca Quincy, druga generacija policajca, koja uhiti Teddyja nakon što ju je gađao ciglama kokaina. U policijskoj postaji Teddyja puštaju iz pritvora korumpirani policajci, dok se Rebecca sukobljava sa svojom sestrom Kate, agenticom FBI-a.

RENFIELD - GALERIJA