» » NOĆ VJEŠTICA UBIJA

NOĆ VJEŠTICA UBIJA

NOĆ VJEŠTICA UBIJA - U KINIMA OD 21.10.

HALLOWEEN KILLS
  • Glumci: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Anthony Michael Hall
  • Režija: David Gordon Green
  • Scenarij: Scott Teems, Danny McBride, David Gordon Green
  • Producenti: Malek Akkad, Jason Blum, Bill Block
  • Žanr: Horor
  • US distributer: Universal Pictures International
  • Zemlja porijekla: SAD

2018. godine David Gordon Greenov Halloween bio je pravi box office hit. Zaradio je više od 250 milijuna dolara diljem svijeta i time postigao najveću zaradu untar četrdesetgodišnje franšize. Ali, to nije jedina titula kojom se kreatori franšize mogu ponositi. Premijerni vikend zabilježio je rekordno najveće otvaranje u povijesti horor filma sa ženskom glavnom ulogom, u koju se ponovno vratila legendarna Jamie Lee Curtis.

Tim zaslužan za globalni fenomen Halloween (2018.) ponovno se okupio za njegov nastavak Halloween Kills. Scenarij su napisali Scott Teems (SundanceTV-ov Rectify) i Danny McBride zajedno sa Davidom Gordonom Greenom, baziran naravno na likovima koje su kreirali John Carpenter i Debra Hill.

U Halloweenu (2018.) radnja započinje na Noć vještica koja obilježava 40 godina otkad je Laurie Strode (Curtis) preživjela okrutni napad Mihaela Myersa. Myers je svih tih godina zatvoren u mentalnoj instituciji i upravo je te večeri, prilikom seljenja na drugu lokaciju, uspio pobjeći. No, u nastavku Halloween Kills, večer njegovog povratka još nije gotova.

Halloween Kills će biti dvanaesti film unutar Halloween franšize, a drugi u režiji Davida Gordona Greena. Green je svoju redateljsku karijeru započeo s dramama George Washington (2000.), All the Real Girls (2003.), i Snow Angels (2007.), koje je sam i pisao ili sudjelovao na scenariju. Zatim se 2008. godine bacio u komičarske vode i donio nam je stonerske crne komedije Pineapple Express (2008.), Your Highness i The Sitter (oboje 2011.). S obzirom na uspjeh koji je postigao s Halloweenom iz 2018., sigurni smo da će nas nastavak jednako uplašiti.

Za Jamie Lee Curtis je ovo šesti film u franšizi. Otkako ju je zadnji put Michael Myers lovio, Curtis je glumila u detektivskoj drami Knives Out (2019.), koja je nominirana za Oskara, zajedno sa Daniel Craigom i Chris Evansom. Također je glumila u nekoliko projekata najavljenih za 2022. godinu.

U nastavku će joj se pridružiti Will Patton kao Officer Frank Hawkins, Thomas Mann (Kong: Skull Island) i Anthony Michael Hall (The Dark Knight).

Prošle su tek minute nakon što su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) ostavile Michaela Myersa zatvorenog u Laurienom gorućem podrumu. Laurie je odvedena u bolnicu s po život opasnim ozljedama, misleći da je napokon ubila maskirano čudovište koje ju muči cijelog života. No, Michael se uspije osloboditi iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pohod. Laurie se usprkos ozljedama priprema obraniti od Myersa te inspirira cijeli Haddonfield da se zajedno suprostave ovom nezaustavljivom čudovištu. Laurie, njezina kćer i unuka udruže se sa žrtvama Myersovog prvog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i završiti svoju borbu s njim jednom zauvijek.

Zlo umire večeras.

NOĆ VJEŠTICA UBIJA - GALERIJA