» » LISA FRANKENSTEIN

LISA FRANKENSTEIN

LISA FRANKENSTEIN - U KINIMA OD 22.2.2024.

LISA FRANKENSTEIN
  • Uloge: Kathryn Newton, Cole Sprouse, Liza Soberano, Henry Eikenberry
  • Režija: Zelda Williams
  • Scenarij: Diablo Cody
  • Žanr: Romantična horror komedija
  • Distribucija: Universal Film

Godina je 1989.


Neshvaćena gotička tinejdžerica Lisa Swallows tijekom strašne oluje oživljava zgodni leš iz viktorijanskog doba i počinje stvarati muškarca svojih snova pomoću pokvarenog stroja za sunčanje u svojoj garaži. Nakon što su prošli kroz zaigrano užasnu transformaciju, romantični duo kreće na ubojito putovanje kako bi pronašli pravu ljubav, sreću i nekoliko dijelova tijela koji nedostaju usput.

Nadolazeća ljubavna priča od hvaljene spisateljice Diablo Cody (Jennifer’s Body) o neshvaćenoj tinejdžerici i njezinoj srednjoškolskoj simpatiji, koji je igrom slučaja zgodni leš. Nakon što ga, uz niz razigrano užasnih okolnosti, vrati u život, njih dvoje kreću na ubojito putovanje kako bi pronašli ljubav, sreću…

Preživjeti srednju školu dovoljno je teško samo po sebi—dodajte i traumu u kojoj je vaša majka ubijena sjekirom u vašoj dnevnoj sobi, i postaje gotovo nemoguće nositi se. Samo pitajte Lisu Swallows (Kathryn Newton), neuglednu 17-godišnjakinju koja se pokušava prilagoditi novoj školi i novom životu nakon majčine smrti i nove očeve ishitrene ženidbe Unatoč nepokolebljivoj podršci koju nudi odvažna polusestra navijačica Taffy (Liza Soberano), Lisa utjehu nalazi samo na napuštenom groblju u blizini svoje kuće, gdje se brine za grob mladića koji je umro 1837.

Ali sve se mijenja jedne mračne i olujne noći u jesen 1989., nakon što ponižena Lisa poželi očajničku i iskrenu želju — biti s mladićem u onom svijetu. Kad se sljedeće večeri pojavi truplo čudovišnog izgleda (Cole Sprouse), Lisa shvaća da je došlo do kozmičkog nesporazuma. Ipak, osjeća se dužnom pomoći jadnoj duši da povrati svoju ljudskost i kreće u potragu da udahne novi život svojoj davno umrloj družici. Sve što joj treba za uspjeh su neki svježe ubrani dijelovi tijela i Taffyin pokvareni solarij.

U ovoj naelektriziranoj novoj horor komediji u produkciji studija UNIVERSAL, oscarom nagrađena scenaristica Diablo Cody (Juno, Jennifer’s Body) oduševit će vas na prvi pogled. LISU FRANKENSTEIN glumi Kathryn Newton (Ant-Man and the Wasp: Quantumania). Ostale uloge su: Cole Sprouse (Riverdale), Carla Gugino (The Haunting of Hill House), Liza Soberano (Make It with You), Joe Chrest (Stranger Things) i Henry Eikenberry (HBO-ova Euforija).

Redateljica Zelda Williams debitirala je u dugometražnom filmu s ovim iznimno inventivnim novim filmom koji su producirali Cody i Mason Novick pod zastavom MXN Entertainmenta. Izvršni producenti su Jeffrey Lampert. Direktorica fotografije, Paula Huidobro; produkcijski dizajner Mark Worthington; kostimografkinja Meagan McLaughlin Luster. Šminka stvorenja i protetika koju je izradio Legacy Effects.

LISA FRANKENSTEIN - GALERIJA