» » KASKADER

KASKADER

KASKADER - U KINIMA OD 25.4.2024.

THE FALL GUY
  • Uloge: Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson
  • Režija: David Leitch
  • Scenarij: Drew Pearce, Glen A. Larson
  • Žanr: Akciona komedija
  • Distribucija: Universal Film

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.

Ono o čemu je kao Ken u filmu Barbie samo sanjao, u akcijskoj komediji Kaskader (The Fall Guy) će ostvariti. Naime, naslovnog junaka, mačo kaskadera, u filmu redatelja Davida Leitcha glumi Ryan Gosling, a glavnu žensku ulogu tumači Emily Blunt koju smo proteklog ljeta gledali u glavnom rivalu Barbie, Oppenheimeru.

Synopsis:
Dakle, Gosling je Colt Seavers, bivši vrhunski kaskader koji više ne može parirati mlađim kolegama, a i oporavlja se od nesreće u kojoj je gotovo izgubio život, no kad ga zamole da se uključi u filmski projekt svoje bivše djevojke Jody Moreno (Blunt), vraća se u akciju. Poznato je da nevolja nikad ne dolazi sama, pa osim što radi za bivšu djevojku, nestaje glavni glumac u filmu (kojega glumi Aaron Taylor-Johnson), a Colt sve vještine koje koristi na setu, stavlja na raspolaganje kako bi ga pronašao.

I ostatak glumačke ekipe čine dobro poznati glumci poput Stephanie Hsu kojoj je dvostruka uloga u filmu Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All Once, 2022.) donijela nominaciju za najbolju sporednu glumicu, Hannah Waddingham, dobitnice Emmyja za ulogu u seriji Ted Lasso (2020.-2023.), Winstona Dukea (franšiza Black Panther) te Terese Palmer koju pamtimo iz horora Kad se svijetla ugase (Lights Out, 2016.).

A što reći o redatelju Davidu Leitchu? Bivši kaskader koji se dokazao kao redatelj niza akcija i trilera nesumnjivo je još jedan adut novog Universalovog filma. Podsjetimo, Leitch je, uz Chada Stahelskog, režirao Johna Wicka (2014.) s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi, Atomske plavuše (2017.) s Charlize Theron, Deadpoola 2 (2018.) s Ryanom Reynoldsom, Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, 2019.) s Dwayneom Johnsonom i Jasonom Stathamom te Brzinu metka (Bullet Train, 2022.) s Bradom Pittom.

Scenarij je napisao Drew Pearce koji je Leitchom surađivao i u filmu Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw, a producenti su David Leitch, Ryan Gosling, Kelly McCormick i Guymon Casady.

Kaskader snimljen je prema istoimenoj seriji iz ’80-ih godina prošlog stoljeća koju je kreirao Glen A. Larson.

KASKADER - GALERIJA