» » EGO PROTIV EGA

EGO PROTIV EGA

EGO PROTIV EGA - U KINIMA OD 24.3.

OFFICIAL COMPETITION
  • Glumci: Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez
  • Režija: Mariano Cohn i Gastón Duprat
  • Scenarij: Mariano Cohn, Gastón Duprat I Andrés Duprat
  • Producenti: Galatée Films, Studiocanal i Mai Juin Productions
  • Žanr: komedija
  • Zemlja porijekla: Španjolska

EGO PROTIV EGA

U ovoj španjolskoj komediji glavne uloge imaju Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Unatoč tome što se oboje pojavljuju u mnogim filmovima Pedra Almodovara, ovo je prvi put da će Cruz i Banderas dijeliti mjesto na ekranu istovremeno.

Svjetska premijera održana je na filmskom festivalu u Veneciji gdje je dobro primljen od publike.

U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No to ne može sam, pa zaposli dobitnicu Zlatne palme u Canessu, redateljicu Lolu Cuevas (Cruz). Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Martínez). Obojica su neizmjerno talentirani i toga svjesni, možda ih upravo to sprječava da surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji. Moraju sjediti ispod glomaznog kamena, ili zavezani na stolce gledati kako im ona uništava nagrade.

Ego protiv ega je film o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanja šala na svačiji račun. U njemu zanosna Cruz nosi komične riđe kovrče te se sigurno dobro zabavila oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala.

Režiju potpisuju Mariano Cohn i Gastón Duprat, koji su zajedno sa Andrés Duprat napisali scenarij. A zvijezde filma, Cruz Banderas i Martínez stoje kao izvršni producenti.

EGO PROTIV EGA - GALERIJA