» » CRNI TELEFON

CRNI TELEFON

CRNI TELEFON - U KINIMA OD 23.6.

THE BLACK PHONE
  • Glumci: Ethan Hawke, Mason Thames, Madeleine McGraw, Jeremy Davies, James Ransone
  • Režija: Scott Derrickson
  • Scenarij: Scott Derrickson & C. Robert Cargill
  • Producenti: Jason Blum, Scott Derrickson, C. Robert Cargill
  • Žanr: horror/triler pustolovina
  • US distributer: Universal Pictures International
  • Zemlja porijekla: SAD

Uvrnuti otmičar, tamnica, duhovi žrtava i hrabri dječak dio su novog horror trilera

Redatelj Scott Derrickson vraća se svojim korijenima i ponovno surađuje s Blumhouseom u novom horor trileru.

Finneyja Shawa, sramežljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dječaka, otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu u kojemu vrištanje nema nikakve koristi. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove ubojičinih prijašnjih žrtava koje su odlučne u tome da se ono što im se dogodilo se ne dogodi Finneyju.

Ethan Hawka pamtimo po trilogiji Richarda Linklatera Before Sunrise (1995.), Before Sunset (2004.) i Before Midnight (2013.), a imali smo ga priliku gledati i u filmu Reality Bites gdje su uz njega glavne uloge imali Wynona Ryder i Ben Stiller. Sada se Hawke pridružuje postavi horor trilera Crni telefon u režiji Scotta Derricksona za Blumhouse i Universal. Scott Derikson se već dokazao kao vješt redatelj horor žanra u filmovima poput The Exorcism of Emily Rose (2005.), Sinister (2012.), Deliver Us from Evil (2014.) i Marvelovog filma o super herojima Doctor Strange (2016.). Crni telefon je adaptacija novele Joe Hilla iz autorove zbirke novela pod nazivom 20th Century Ghosts.
Ovaj projekt ponovo povezuje Hawkea s producentom i tvorcima hit hororca Sinister iz 2012. godine. Hawke je glumio i u filmu The Purge, još jednom hit horor filmu u produkciji Bluma. Rad na novom filmu počeo je u veljači u Sjevernoj Karolini. Hawke se nakon ovog projekta sprema za ulogu u Marvelovoj Moon Knight seriji, a nedavno je postigao veliki uspjeh s miniserijom The Good Lord Bird u kojoj je koautor, izvršni producent i glavni glumac i koja je dobila je priznanje Američkog filmskog instituta za najbolji televizijski program godine.

Za Masona Thamesa, koji glumi Finneya Shawa ovo će biti prva filmska uloga.

U KINIMA OD 23.6.

CRNI TELEFON - GALERIJA