» » NETKO KUCA NA VRATA KOLIBE

NETKO KUCA NA VRATA KOLIBE

NETKO KUCA NA VRATA KOLIBE - U KINIMA OD 9.2.2023.

KNOCK AT THE CABIN
  • Uloge: Dave Bautista, Jonathan Groff, Rupert Grint, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, William Ragsdale, Abby Quinn, Kristen Cu
  • Režija: M. Night Shyamalan
  • Scenarij: M. Night Shyamalan, Steve Desmond, Michael Sherman
  • Producenti: M. Night Shyamalan, Marc Bienstock, Ashwin Rajan
  • Žanr: akcija, misterija, horor, triler
  • Distribucija: Universal Film

Netko kuca na vrata kolibe – M. Night Shyamalanova nova horor misterija

Kultni redatelj M. Night Shyamalan se vraća s novim filmom Netko kuca na vrata kolibe (Knock at the Cabin). O samoj radnji filma je poznato veoma malo, osim onoga što nam je trailer filma pokazao no svrstan je kao apokaliptična horor misterija.

Radnja filma slijedi Andrewa (Groff) i Erica (Aldridge) sa njihovom posvojenom kćeri Wen (Cui) kako odlaze na odmor u kolibu u šumi. Idilični obiteljski odmor ne traje dugo jer njihovoj kćeri prilazi čovjek (Bautista) i govori kako se mora sprijateljiti s njom i njenim očevima, te mu se slama srce zbog onoga što mora učiniti. Nakon što on i još troje ljudi provale Andrewu, Ericu i Wen u kolibu, drže ih kao taoce te im govore kako imaju važan posao za obaviti, možda i najvažniji u povijesti svijeta. Obitelj mora napraviti izbor, a ako ne učine to, biti će izazvana apokalipsa.

Redatelj, scenarist i producent filma M. Night Shyamalan gotovo sve svoje filmove napravi sa neočekivanim preokretom u radnji, od čega je i sam izraz za preokrete u njegovim fimovima nazvan „Shyamalan Twist”. Izraz se počeo koristiti i za filmove ostalih redatelja koji naprave neočekivani preokret ili „twist” u radnji, pa definitivno očekujemo tako nešto i u Netko kuca na vrata kolibe.

Nakon što je 1999. snimio Šesto čulo (The Sixth Sense), postao je jedan od redatelja čije su nadolazeće filmove svi s nestrpljenjem čekali, te su mu uslijedili i ostali filmski hitovi poput Zaselka (The Village), Znakovi (Signs), te Glass (Glass) i Ostarjeli (Old).

Zbog te pomalo čudačke kreativnosti i smjelosti da u filmovima pokuša nešto novo, nestrpljivo očekujemo i Netko kuca na vrata kolibe koji odiše misterijom i zlokobnom prijetnjom koja se da iščitati iz samog trailera filma.

Glavne uloge tumače Dave Bautista (franšiza Čuvari galaksije, Dina, Stuber), Jonathan Groff (Hamilton, Matrix uskrsnuća, Psihologija ubojica), Rupert Grint (franšiza Harry Potter, Servant, Moonwalkers), Ben Aldridge (Pennyworth, Naša cura, Fleabag), Nikki Amuka-Bird (Ostarjeli, Moj osobni rat, Povijest Davida Copperfielda), William Ragsdale (Moj susjed je vampir, Zamjena, Žetva), Abby Quinn (Nakon vjenčanja, Lud za tobom, Male žene) i Kristen Cui kojoj je ovo prva uloga.

Nikki Amuka-Bird je imala veću ulogu u Shyamalanovom posljednjem filmu, Ostarjeli (2021), a Rupert Grint je dio stalne postave u njegovoj seriji Servant (2019). Najveće iznenađenje glumačke postave je definitivno Dave Bautista, no redatelju se toliko svidjela njegova izvedba u Blade Runner 2049 (2017) da je želio da glumi jednu od glavnih uloga u filmu.

Netko kuca na vrata kolibe je adaptacija horor novele Koliba na kraju svijeta pisca Paula G. Tremblaya, te mu je ovo prva ekranizacija jednog od njegovih djela.

Mi jedva čekamo da vidimo što su nam studio Universal i Shyamalan pripremili u njihovom petom zajedničkom filmu; Netko kuca na vrata kolibe dolazi u kina 9.2.2023.

NETKO KUCA NA VRATA KOLIBE - GALERIJA